לןגן

טארט פירות וקרם פטיסייר מעלף !

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 02/02/2017 | 22:00
טארט פירות וקרם פטיסייר מעלף !

תקציר המתכון: קינוח מושלם - מהיר להכנה , מרשים וטעים!

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

להברשה

להכנת בצק פריך ביתי

להכנת קרם פטיסייר

פירות

אופן הכנה

  1. *מי שמשתמשת בבצק פריך מוכן להתחיל מהשלב הבא* 1. להכנת הבצק פריך : ללוש את כל מרכיבי הבצק - רק עד לקבלת מרקם של חול רטוב. ברגע שאפשר לעשות כדור קטן מהבצק - לא ללוש יותר, הבצק הזה לא אוהב הרבה לישה. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות (אפשר גם יותר)

  2. לאחר שהוצאנו את הבצק מהמקרר , לשמן מעט את התבנית ולהדק את הבצק לתבנית פאי, לעשות חורים בעזרת מזלג ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-20 דקות. הבצק יזהיב רק קצת וזה בסדר. ** בשלב הזה יש אפשרות להשתמש ב"משקולות" - שזה אומר להניח חופן של שעועית יבשה, חומוס יבש במהלך האפייה כדי שהבצק לא יעלה - אני לא השתמשתי וזה יצא בסדר. **.

  3. בזמן שהבצק בתנור להכין את תערובת הקרם פטיסייר לפי הוראות ההכנה ולהכניס למקרר.

  4. להניח לבצק להתקרר מעט ובנתיים לשטוף היטב את הפירות, לייבש ולחתוך אותם . אני השתמשתי בפורס ביצים כדי לקבלות כל פרוסות הפרי באותו העובי.

  5. לאחר שהבצק התקרר לשחרר אותו מן התבנית, להוציא את הקרם פטיסייר מהמקרר לערבב היטב ולשפוך לתוך הפאי . לסדר את הפירות - תחילה את התותים ולאחר מכן לשים את הקיווי באמצע .

  6. לערבב היטב 3 כפות מים רותחים יחד עם 2-3 כפות ריבת משמש ולהבריש על הפירות על מנת שלא ישחירו .

  7. להכניס למקרר ל-3 שעות לפחות ולהגיש :)