קציצות עם ערמונים בבצל מקורמל
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 02/02/2017 | 19:47
תקציר המתכון:
מעדן ,קציצות עם ערמונים בבצל מקורמל
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
מרכיבים לקציצות
-
חצי קילו בשר בקר טחון
-
1 בצל מגורד בפומפיה (לסחוט את הנוזלים)
-
1 תפו"א מגורד בפומפיה (לסחוט את הנוזלים)
-
3 כפות פרורי לחם
-
3 כפות שמן
-
2 שיני שום כתושות
-
2 כפות מי סודה לשתייה
-
חופן כוסברה קצוצה
-
חופן פטרוזיליה קצוצה
-
ותבלינים לפי הטעם-
-
מלח,פלפל שחור גרוס, ראס אל חנות, כורכום, פפריקה וכמון.
מרכיבים לרוטב
-
5 כפות שמן זית/קנולה
-
2 בצלים חתוכים לרצועות אפשר אחד רגיל ואחד סגול
-
4 שקיות של ערמונים
-
כף סוכר חום
-
חצי כפית מלח
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס
-
חצי כפית כורכום
-
חצי כפית פפריקה מתוק
-
חצי כפית קינמון
-
וכשתי כוסות מים רותחים.
אופן הכנה
-
מערבבים היטב את כל המרכיבים של הקציצות ומכניסים למקרר לשעה לספיגת טעמים.
-
לטגן את הבצל עם השמן כ-3 דקות,להוסיף כף סוכר ולהמשיך לטגן עד להזהבה.
-
מוסיפים את הערמונים והתבלינים ומערבבים היטב.
-
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
-
טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים במידה וצריך.
-
בינתיים מכינים קציצות קטנות ומוסיפים אותם לאחר שהרוטב רתח.
-
מבשלים עד לצמצום הרוטב על להבה בנונית.
-
בהצלחה ובתאבון סוניה❤
-