לןגן

בורקס פילו תרד

מאת: מאיה קנדינוב, פורסם: 30/01/2017 | 20:50
בורקס פילו תרד

תקציר המתכון: פשוט מושלם!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מפשירה חצי חבילה של עלי תרד של סנפרוסט. חותכת חצי בצל בינוני לחתיכות גסות. שמה בסיר ללא מים וללא שמן. כשהבצל מתחיל להישרף, מוסיפה מעט מים ואת התרד סחוט היטב מהנוזלים. מוסיפה 2-3 כפות של שמן זית, מלח, פלפל ואבקה בטעם עוף. מערבת ומבשלת על אש קטנה במשך כמה דקות. מורידה מהאש ומוסיפה את השמנת פרווה לבישול. מערבבת טוב ומניחה בצד.

  2. לוקחת עלה פילו. מורחת את כולו בשמן זית. שמה עליו עוד עלה ומורחת גם עליו שמן זית. מקפלת לחצי. שמה לאורך הצלע הארוכה, פס ארוך של המילוי. מגלגלת כמו אגרול ואז יוצרת צורת שבלול. מורחת עוד שמן מלמעלה. מפזרת שומשום ושמה בתנור ב180 מעלות עד שמתקשה.