תקציר המתכון: כנאפה טעים ונימוח 😋
קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
שמים בסיר קטן את המים והסוכר ומרתיחים תוך כדי ערבוב.
לאחר שהסירופ רתח מנמיחים את האש ומוסיפים כף מי ורדים ונותנים לסירופ להתבשל עוד כ-5 דק׳.
כנאפה: מחממים במחבת בנונית את החמאה על אש נמוכה.
לקערה מכניסים את הקדאיף עם כף גדושה של אבקת סוכר ומערבבים עם היד.
מתחילים להפריד בעדינות את שערות הקדאיף.
מעבירים את מרבית החמאה לקערה עם הקדאיף(ומשאירים מעט מהחמאה במחבת). זה עוזר להפריד את הקדאיף שיהיה אוורירי.
שמים חלק מהקדאיף במחבת שכבה של כ- 1 ס״מ. מסדרים עם כף מעץ מסביב ומשטחים.
שזה זהוב מתחת שמים מעל את הגבינת פטה( שווה לערבב אותה טוב שתהיה קלה למריחה על הכנאפה)..
שמים מעל עוד שיכבה של קדאיף. מסדרים מסביב ומשטחים.
לוקחים צלחת והופכים את המחבת שהצלחת צמודה על מנת להפוך לצד השני של הקדאיף שטרם קיבל צבע זהוב..
הכנאפה מוכן שהכול צמוד ותפוס טוב וזהוב מכול הכיוונים.
מעבירים לצלחת ועם כף שופכים על כול הכנאפה את הסירופ( שימו לב שהסירופ זה מה שנותן את הטעם המתוק הגבינה והקדאיף ללא טעם דומיננטי אם בכלל..)
מפזרים פיסטוקים ירוקים מעל
שיהיה בתאבון 😋