לןגן

קציצות בקר עם אפונה

מאת: Rotem Tehila Kaizerman, פורסם: 10/01/2017 | 17:20
קציצות בקר עם אפונה

תקציר המתכון: קל להכנה וטעים ברמות

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ‏שופכים את הבשר בקר לקערה.

  2. ‏מוסיפים בצל קצוץ (ומשאירים בצד לתבשיל..)

  3. ‏מוסיפים צרור של הכוסברה והפטרוזיליה.

  4. ‏מוסיפים שלוש ביצים.

  5. ‏מוסיפים פירורי לחם( שלא יהיה נוזלי ולא מוצק מדי..)

  6. מוסיפים מעט שמן

  7. התבלינים הבאים:

  8. פלפל שחור, מלח, תבלין לקציצות.

  9. ‏ומערבבים היטב.

  10. מחממים שמן במחבת ומתחילים ליצור קציצות לפי הגודל הרצוי ומטגנים משני הצדדים ומניחים בצד על נייר סופג..

  11. מתחילים את התבשיל:

  12. מחממים שמן בסיר

  13. ושמים את הגזר( אני חתכתי 2 גזרים בצורת עיגולים..)

  14. סלרי את הגבעולים ומעט מהעלים.

  15. טיגון קליל ומוסיפים את הרסק עגבניות

  16. מרק עוף

  17. מעט מלח

  18. ומעט תבלין לקציצות

  19. וכוס מים

  20. מכסים את הסיר לאידוי..

  21. על אש גבוהה ו שהתבשיל מבעבע מנמיכים את האש..

  22. מוסיפים את הקציצות

  23. ואת האפונה

  24. ואת העלים של הסלרי שנותרו ארוכים( לאחר מכן אפשרי להוציא אותם זה רק לתיבול..)

  25. וכוסברה מעל הכול.

  26. ניצן להוסיף עוד מעט מים עד לגובה הקציצות..

  27. סוגרים למחצה את הסיר

  28. ונותנים לתבשיל להתבשל כ- 40 דק׳..

  29. ומערבבים בעדינות מדי פעם..

  30. טיפ: שווה ביותר להכין לחמניות עגולות ושמנמנות ולאכול את התבשיל בתוכם😋

  31. שיהיה ️בתאבון