לןגן

סלט חצילים פיקנטי

מאת: ליאת נחמני, פורסם: 10/01/2017 | 01:42
סלט חצילים פיקנטי

תקציר המתכון: סלט חצילים פיקנטי בנוסח מרוקאי מושלם ! זהירות , ממכר !!

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

להכנת החציל

לתיבול

אופן הכנה

  1. לקלף את החצילים ולחתוך לקוביות בגודל בינוני 2x2 , לפזר מעל 3 כפות מלח , לערבב ולהניח בצד למשך שעתיים לפחות

  2. לאחר מכן לשטוף את החצילים, לסחוט מהמים ולטגן בשמן עמוק. לערבב ולאחר שהחצילים הזהיבו, להוציא אותם מהמחבת, לשפוך מן השמן - להשאיר רק מעט שמן במחבת ולהחזיר את החצילים למחבת. להוסיף 6 שיני שום כתושות ורצועות דקות מחצי לימון. לתבל ברבע כפית מלח , כף שטוחה של כמון , 2 כפות אריסה אדומה ומיץ מחצי לימון - לערבב היטב ולבשל כ-4 דקות. לקצץ חצי צרור פטרוזיליה, לערבב ולכבות את האש

  3. * ניתן להחליף את האריסה האדומה בכף פפריקה מתוקה.

  4. **מתכונים לאריסה אדומה מתוקה וחריפה תוכלו למצוא בספר שלי תחת הקטגוריה ׳תוספות׳