קונוס מבצק שומשום במילוי פיצוחים או מרוזיה
מאת: שושי מזרחי, פורסם: 08/01/2017 | 15:22
תקציר המתכון:
עוגיה מרשימה וטעיממממממממה
קטגוריה: עוגיות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
בצק
-
2 כוסות קמח
-
1 כוס סומסום לבן
-
1/2 כוס שמן
-
1/2 כוס מים
-
קורט מלח
-
1 סוכר וניל
-
גרידת לימון
לדבש
-
1.5 כוס מים
-
1.5 כוס סוכר
-
1 סוכר וניל
-
מעט לימון סחוט
-
להרתיח עד שנהיה דבש סמיך ודביק.
מילוי
-
חופן שקדים קלויים וקצוצים
-
חופן פיסטוק קלוי וקצוץ
-
1/2 כוס סומסום לבן קלוי
-
כפית קינמון
-
3-4 כפות דבש ביתי שהכנו
-
50 גרם שבבי שקדים מולבנים קלויים מעט
אופן הכנה
-
ללוש את חומרי הבצק היטב.
-
לחלק את הבצק ל-4 חלקים. לרדד כל חלק ולחתוך רצועות ברוחב של 1.5 ס"מ.
-
ללפף כל רצועה על גבי קונוס ממתכת.
-
לטגן בשמן עמוק.
-
לטבול כל קונוס בדבש.
-
למלא כל קונוס במילוי