תקציר המתכון: עוד מרק מושלם מהמטבח המרוקאי - מרק סולת, שאם רק תשאלו תקבלו את התשובה שהמרק הזה הוא בעצם ה"אנטיביוטיקה" של המרוקאים :) צלחת אחת מהמרק הזה ואתם מסודרים
קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
להביא לרתיחה בסיר 4 ליטרים מים, להוסיף את השיני שום השלמות, התבלינים והשמן זית - לערבב ולאחר שהמים מבעבעים להוסיף בהדרגה ותוך כדי עירבוב את הסולת. מאוד חשוב לערבב ללא הפסקה על מנת שלא יווצרו גושים.
לאחר שהוספנו את כל הסולת והמרק הסמיך לכבות את האש, להוסיף את הכוסברה והפטרוזיליה ולערבב היטב.
להכנת החלת-שום: לכתוש את השום ולערבב בקערית יחד עם שמן זית ומלח ולערבב היטב. לפרוס חלה (או כל לחם אחר) ולהבריש עלייה מן התערובת. לסדר מעל זיתי קלמטה(לא חובה) ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ-15 דקות.
*למתעניינים, הבישול מנטרל את הריח של השום כך שניתן ורצוי לאכול את שיני השום שלמות :)
** את המתכון לאריסה ביתית משגעת (מתוקה וחריפה) ניתן למצוא בספר שלי תחת הקטגוריה "תוספות"
להגיש חם ובתאבון :)