לןגן

עוגת שמרים

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 03/01/2017 | 14:47
עוגת שמרים

תקציר המתכון: עוגה מבצק קטיפתי ממכר

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. עוגות שמרים

  2. 1 קילו קמח מנופה

  3. 3/4 כוס סוכר

  4. 1 כוס שמן

  5. 2 כוסות מים חמימים

  6. 2 כפות אינסטנט וניל

  7. כפית גדושה משפר אפיה

  8. 2 סוכר וניל

  9. 3 בצים

  10. 2 כפות שמרים יבשים

  11. ללוש במיקסר כ7 דקות.. לכסות ולתת התפחה של שעתיים לפחות...

  12. לחלק את הבצק ל 6 כדורים לתת תפיחה 15 דקות כול כדור לרדד למלבן דק למרוח מילוי לגלגל לרולדה צמוד לימשוך את הבצק ..לחתוך את הרולדה ל4 וליקלוע צמה..להניח ישר לתבניות אינגליש ולהתפיח לעוד 40 דקות ...למרוח מעל בעדינות ביצה טרופה עם כף סוכר..להכניס לתנור חם 200 מעלות בערך 25 דקות עד שיהיה צבע אחיד זהוב יפה..אחרי האפיה למרוח מייד רוטב..

  13. מילוי

  14. 3/4 כוס קקאו

  15. 3/4 כוס סוכר

  16. 1 כוס שמן

  17. כף קינמון למי שאוהב

  18. כפית תמצית רום

  19. 4 כפות אינסטנט שוקולד

  20. לערבב הכול ולימרוח...ניתן להוסיף פיצפוצי שוקולד לבן

  21. סירופ;

  22. 1 כוס מים

  23. 1/2 כוס סוכר

  24. כף גדושה דבש

  25. 2 סוכר וניל

  26. לבשל מעט שהעוגות חמות להשקות עם סירופ חם

  27. בהצלחה אורה..ניתן להכין מהבצק סינרולים קרווסונים כול מה שתירצו..