לןגן

גלילת וניל ותות

מאת: אתי ממן, פורסם: 31/12/2016 | 11:15
גלילת וניל ותות

תקציר המתכון: הכי פשוט, הכי טעים!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכנת גלילת וניל - מקציפים חלבונים עם סוכר, מוסיפים חלמונים, קמח, תמצית וניל, אבקת אפיה, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה, מרססים שמן ויוצקים את התערובת, אופים 160 מעלות כרבע שעה, מוציאים מהתנור ומיד מגלגלים עם הנייר.

  2. להכנת מלית קצפת ותותים - מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט וניל, אבקת סוכר, תמצית וניל לקצפת יציבה.

  3. פותחים את הגלילה ומסירים את הנייר, מערבבים תמצית וניל עם מים, מרטיבים את הגלילה, מורחים קצפת באדיבות, חותכים כ 5 תותים לקוביות, מפזרים חצי מהכמות על הקצפת, מגלגלים ומצפים בקצפת, חותכים תותים לפרוסות ומסדרים מסביב לגלילה, את יתרת התותים החתוכים מסדרים לאורך הגלילה, מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף צנתר כוכב, מזלפים מעל ושומרים במקרר..

  4. באהבה אתי ממן.