לןגן

ספינז

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 27/12/2016 | 20:39
ספינז

תקציר המתכון: מתכון שאימי ז"ל הייתה מכינה בחנוכה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה עמוקה מנפים קמח צרים גומה במרכז ומכניסים לתוכה את המלח והשמן מערבבים מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים יוצקים את המים תוך כדי לישה עד לקבלת בצק נוזלי ודביק.

  2. מכסים את הקערה במגבת מניחים להתפחה במקום חמים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים שוב תוך הוצאת האוויר מהבצק, מרטיבים את הידיים במים בזמן הלישה מכסים ומשהים להתפחה נוספת כשעה.

  3. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מרטיבים את הידיים ונוטלים חופן מהבצק מותחים את הבצק בכפות הידיים לכל הכיוונים. יוצרים חור במרכז מכניסים אל השמן החם ומטגנים משני הצדדים עד גוון חום זהוב.

  4. מוציאים בכף מחוררת אל מסננת או אל מגבות נייר. בוזקים על הספינז אבקת סוכר. מגישים חם.