לןגן

ספינג׳ מעלף

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 27/12/2016 | 19:04
ספינג׳ מעלף

תקציר המתכון: קינוח מפנק מהמטבח המרוקאי :)

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

להכנת הבצק

לטיגון

לציפוי

להגשה

אופן הכנה

  1. ללוש את כל מרכיבי הבצק בקערה הכי גדולה שיש בבית , הבצק יהיה מעט נוזלי וזה בסדר .

  2. להניח בקערה משומנת ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח .

  3. לאחר שהבצק תפח להרטיב מעט את כף היד ולהוציא ממנו את האוויר .

  4. לחמם את השמן בסיר עמוק ובעזרת שתי ידיים רטובות לנתק כדור מהבצק , ליצור חור באמצע ולהכניס לשמן החם . לטגן עד להזהבה משני הצדדים .

  5. לטבול משני הצדדים בסוכר או בדבש .

  6. להגיש לצד ריבה אהובה , חמאה (או מחמאה לגרסה פרווה) ואני ממליצה להגיש לצד מים חמים עם נענע :)