לןגן

פאי פקאן

מאת: לילך טייב, פורסם: 27/12/2016 | 15:51
פאי פקאן

תקציר המתכון: יצא טעייייים בטירוף!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למלית

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: שמים במיכל מעבד מזון את הקמח הסוכר והריצ' ומעבדים קלות לקבלת תערובת פירורית.

  2. טורפים את החלמון עם המים הקרים ומוסיפים לקערת המעבד. מעבדים עד שהבצק מתאחד, ממשיכים לעבד מעט עם הידיים ומעצבים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.

  3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 4 מ"מ (שהבצק לא יהיה דק מידי). מרפדים את התבנית והדפנות בבצק. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות).

  4. אופים את הבצק אפייה חלקית כ-15 דקות, עד שמזהיב מעט.

  5. הכנת המלית: שמים בסיר קטן את את 3 כפות הריצ' ומחממים כ-2-3 דקות.

  6. יוצקים את הריצ' החם לקערה בינונית, מוסיפים את סירופ המייפל, הסוכר, הביצה, החלמונים ותמצית הווניל, מקציפים היטב במקצף ידני לתערובת אחידה.

  7. הרכבת הפאי: מפזרים על הבצק החצי אפוי את הפקאנים הקצוצים ומעליהם מסדרים יפה את הפקאנים החצויים בעיגולים צפופים (מתחילים בעיגול החיצוני וממשיכים עד שכל הפאי מכוסה). יוצקים בזהירות את המלית מעל הפקאנים.

  8. מניחים בתנור את הפאי ואופים כ-50 דקות, עד שהמלית יציבה.

  9. שיהיה לכם תמיד מתוק וטעים מלילך:)