לןגן

קובה עירקית צהובה ברוטב

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 13/12/2016 | 19:05
קובה עירקית צהובה ברוטב

תקציר המתכון: אין על קובה עירקית טעימה ברוטב חם

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

חומרים לבצק הבורגול

מצרכים למילוי הבשר

לבישול המרק

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבורגול: בקערה שמים את הבורגול מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים מים עד לכיסוי הבורגול ומשרים עד שהמים נספגים. מוסיפים את הסולת לבורגול מערבבים ומוסיפים מידי פעם מים עד לקבלת בצק רך ואחיד. לשים את הבצק היטב כמה דקות..

  2. אופן הכנת מילוי הבשר: לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה להוסיף את הבשר הטחון ולערבב עם הבצל, להוסיף תבלינים לערבב להוסיף את הפטרוזיליה ולבשל על אש בינונית במשך כחצי שעה.

  3. אופן הכנת הקובה: משמנים את כפות הידיים צובטים מהבצק גושים בגודל של כדור פינג פונג. בידיים רטובות מכדררים את כל הגושים האלה לכדורים קטנים, מחזיקים כדור בכף היד ובאצבע רטובה של היד השנייה עושים בכדור גומה גדולה ככל האפשר עם דפנות הכי דקות שאפשר. ממלאים את הגומה בבשר, מכסים את המילוי בבצק ומהדקים. מגלגלים שוב בידיים רטובות לכדור פחוס ומניחים על מגש ככה עושים עם כל הכמות.

  4. בסיר גדול ועמוק ממלאים מים עד 3/4 הגובה, מוסיפים את הכורכום, השמן והמלח ומביאים לרתיחה.

  5. מכניסים כ-5 קובות בכל פעם ומבשלים כ-10 דקות.

  6. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר ומניחים ברווחים בכלי שטוח, כדי שלא יידבקו וישמרו על צורתם.

  7. חוזרים על הפעולה עד שכל הקובות מוכנות.

  8. סוד קטן - ניתן להקפיא לאורך זמן את הקובות, להפשיר את הקובות לחמם בתוך מרק עוף או לטגן במחבת עם שמן.