לןגן

כרפס ואפונה וכרעי עוף.

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 12/12/2016 | 23:54
כרפס ואפונה וכרעי עוף.

תקציר המתכון: מי כמוני רוצה עכשיו לצלול בבריכה של המעדן הזה להבאל של מנה מעלפפתתתתתתתת

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר עמוק להוסיף את הכרפס שהשריתן במים ומלח לסנן ולהוסיף מים עד לגובה הכרפס... להוסיף רבע כפית כורכום ולהביא לרתיחה של חצי שעה או עד שיתרכך... לשפוך את רוב המים ( להשאיר בערך כוס מהמים) ולהניח בצד.

  2. בסיר רחב שוליים להוסיף 2 כפות שמן.... על להבה בינונית גבוהה

  3. לתבל את הכרעיים עם מלח ופלפל מ2 הצדדים

  4. להשחים כל צד 5-6 דקות להוציא ולהניח בצד.

  5. באותו סיר של העוף להוסיף את הבצל ולהזהיב ל4-5 דקות

  6. להוסיף את כל התבלינים ולבשל עוד 2 דקות

  7. להוסיף את הכרפס עם המים ששמרנו

  8. להוסיף את הכוס וחצי אפונה ומעל להניח בשכבה אחת את הכרעיים כשצד העור כלפי מעלה להוסיף 2-3 כוסות מים נוספים ולהביא לרתיחה

  9. להנמיך את הלהבה לבינוני ולהמשיך לבשל עד שנשאר מעט נוזלים והרוטב נעשה סמיך

  10. להוסיף מעל את העגבניה המגורדת ( אופציה) והמיץ לימון ולבשל עוד מספר דקות.

  11. להגיש חם