תקציר המתכון: מי כמוני רוצה עכשיו לצלול בבריכה של המעדן הזה להבאל של מנה מעלפפתתתתתתתת
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
בסיר עמוק להוסיף את הכרפס שהשריתן במים ומלח לסנן ולהוסיף מים עד לגובה הכרפס... להוסיף רבע כפית כורכום ולהביא לרתיחה של חצי שעה או עד שיתרכך... לשפוך את רוב המים ( להשאיר בערך כוס מהמים) ולהניח בצד.
בסיר רחב שוליים להוסיף 2 כפות שמן.... על להבה בינונית גבוהה
לתבל את הכרעיים עם מלח ופלפל מ2 הצדדים
להשחים כל צד 5-6 דקות להוציא ולהניח בצד.
באותו סיר של העוף להוסיף את הבצל ולהזהיב ל4-5 דקות
להוסיף את כל התבלינים ולבשל עוד 2 דקות
להוסיף את הכרפס עם המים ששמרנו
להוסיף את הכוס וחצי אפונה ומעל להניח בשכבה אחת את הכרעיים כשצד העור כלפי מעלה להוסיף 2-3 כוסות מים נוספים ולהביא לרתיחה
להנמיך את הלהבה לבינוני ולהמשיך לבשל עד שנשאר מעט נוזלים והרוטב נעשה סמיך
להוסיף מעל את העגבניה המגורדת ( אופציה) והמיץ לימון ולבשל עוד מספר דקות.
להגיש חם