לןגן

חמסת מרוקאים

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 08/12/2016 | 11:19
חמסת מרוקאים

תקציר המתכון: מנה מנצחת עם דג ובלי דג חגיגה אמיתית..

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חמסת....חומוס מיזרחי

  2. ליברור 2 כוסות גרגירי חומוס לכסות במים רותחים לשים כף גדושה אבקת סודה לשתיה ללילה שלם...למחרת להרתיח עם המים שהושרו הגרגירים ל20 דקות להניח מתחת זרם מים ועים שתי כפות ידיים לשפשף קלות עד הוצאת הקליפה זה צף גם מעצמו...

  3. לטגן עם 1/4 כוס שמן 2 גמבות חתוכות 8 שיני שום וחצי כוס כוסברה כ8 דקות להוסיף את גרגירי החומוס נקיים מקליפה לערבב קלות לשים כ2 כוסות מים ולתבל כפית מלח קורט פלפל שחור כף גדושה פפריקה אפשר חריפה גם קורט כרכום כף מרק עוף 1 כוס כוסברה בפעם השנית להנמיך להבה עד גמר הנוזלים...אפשר לשלב מעל דגים .. ל15 דקות נהדר או להגיש על יד דג מושלם בהצלחה אורה.....