לןגן

סופגניות

מאת: נאוה מלכה, פורסם: 06/12/2016 | 20:43
סופגניות

תקציר המתכון: סופגניות רכות מלאות ריבה וטעימות

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למילוי

לציפוי

מרכיבים להכנת הבצק

אופן הכנה

  1. ללוש את הבצק במשך 10 דקות לבצק רך ומבריק

  2. את המים להוסיף לאט וכמה שהקמח סופח

  3. לכדרר לכדור לשמן את הקערה ואת הכדור

  4. לכסות בנילון שמיכה מעל, עד הכפלת הנפח

  5. להוריד אויר ושוב התפחה בערך חצי שעה עד 40 דקות

  6. לחלק את הבצק לכדורים של 50 גרם

  7. לכדרר לכדור יפה ולהניח על רבוע ניר אפיה

  8. לשמן מעט את הכדורים

  9. ולכסות בנילון רופף

  10. להתפיח שוב 40 דקות

  11. לחמם שמן עמוק לשים חתיכת גזר

  12. להניח את הסופגניות עם ניר האפיה

  13. לשלוף את הניר בזהירות

  14. לכסות את הסיר, כשהזהיב צד אחד להפוך לצד שני ולהזהיב בלי מכסה

  15. להעביר לניר סופג

  16. לפדר אבקת סוכר

  17. את הריבה לרכך מעט במיקרוגל להעביר לשק זילוף עם צנתר חלק להזריק ריבה

  18. גאנש שוקולד: להמיס את השמנת עם השוקולד במיקרוגל דקה . לתת קצת מנוחה לערבב טוב, לטבול כל סופגניה בשוקולד ולפזר סוכריות.

  19. טיפים - הכוס היא כוס אוניברסלית. לא לטגן בשמן חם מידי אחרת הסופגניות יצאו בצקיות. חייב 3 התפחות זה נותן סופגניה כמו נוצה.