תקציר המתכון: מעדן אמיתי וחגיגי
קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
משרה לדגים:
שום כתוש
שמן זית
גרידת לימון
לימון סחוט
כוסברה
תבלינים: מלח, פלפל, מעט כמון לשטוף את הדגים היטב. להניח אותם על תבנית מרופדת בנייר אפיה. לכסות בנייר כסף ולאפות כ-40 דקות על חום 200 מעלות.
אח"כ להוציא את נייר הכסף ולהשחים (זהירות לא לייבש אותם)
להכין רוטב שום לדגים:
במחבת לטגן שום כתוש, מעט שמן זית, מיץ מ-2 לימונים, כפית סוכר, פלפל שחור ומלח ולהוסיף 1/2 כוס מים. להביא לרתיחה.
לפני ההגשה להניח את הדג על צלחת הגשה לשפוך מעט מהרוטב וניתן לקשט בשקדים קלויים.