לןגן

עוגת אגוזי

מאת: אתי ממן, פורסם: 03/12/2016 | 12:56
עוגת אגוזי

תקציר המתכון: עוגה חלומית!!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכנת בסיס - מקציפים חלבונים עם סוכר, מוסיפים קמח, אינסטנט, אבקת אפיה, משמנים תבנית 24 יוצקים את התערובת, אופים 170 מעלות כ 20 דקות מצננים ומסדרים שקף צמוד לדופן התבנית, מורחים קרם טופי קרמל על הבסיס.

  2. להכנת מוס אגוזי שוקולד חלב - מערבבים ג'לטין עם מים קרים מניחים בצד, ממסים שוקולד חלב, קרם אגוזי לוז, 250 גרם שמנת מתוקה, מחממים ג'לטין 10 שניות במיקרו, מוסיפים לשוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה לקצפת רכה, מוסיפים תמצית אגוזי לוז, מוסיפים את השוקולד ומערבבים (לא מקציפים), יוצקים לתוך התבנית, מקפיאים שעה להתייצבות.

  3. להכנת מוס אגוזי שוקולד לבן - מערבבים ג'לטין עם מים קרים מניחים בצד, ממסים שוקולד לבן, 250 גרם שמנת מתוקה, מחממים ג'לטין 10 שניות במיקרו, מוסיפים לשוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה לקצפת רכה, מוסיפים תמצית אגוזי לוז, חטיף אגוזי חתוך לקוביות, יוצקים את השוקולד ומערבבים, יוצקים לתוך התבנית, מקפיאים לילה.

  4. להכנת גנאש שוקולד חלב - ממסים שוקולד חלב, קרם אגוזי לוז, שמנת מתוקה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מכניסים למקרר 10 דקות להתייצבות, מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים את השוקולד, מקשטים עם חטיף אגוזי חתוך לקוביות, מעבירים מעט מהגנאש לשקית זילוף, גוזרים חור קטן ומקשטים ..

  5. מאתי ממן באהבה..