לןגן

רוגאלך

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 01/12/2016 | 12:35
רוגאלך

תקציר המתכון: עוגיה מבצק שמרים מענגת

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. רוגלאך

  2. 1 קמח מנופה

  3. 1 כוס סוכר

  4. 1 כוס שמן

  5. 2 כפות אינסטנט וניל

  6. כפית גדושה משפר אפיה

  7. 2 סוכר וניל

  8. 4 בצים

  9. 2 כוסות מים מהברז

  10. כף וחצי שמרים יבשים

  11. ללוש במיקסר כ7 דקות.. לכסות ולתת התפחה של שעתיים לפחות...

  12. לחלק את הבצק ל7 כדורים לתת תפיחה 15 דקות כול כדור לרדד למלבן דק למרוח מילוי לחתוך ל2 מלבנים לאורך ולסמן משולשים כול משולש לגלגל תוך כדי משיכת בצק שיהיה צפוף מהצד הרחב לצר...להניח על גבי נייר אפיה ולהתפיח לעוד 40 דקות למרוח מעל בעדינות ביצה טרופה עם כף סוכר..להכניס לתנור חם 200 מעלות בערך 25 דקות עד שיהיה צבע אחיד זהוב יפה..אחרי האפיה למרוח מייד רוטב..

  13. מילוי

  14. 3/4 כוס קקאו

  15. 3 כפות מימרח שוקולד

  16. 1 כוס שמן

  17. כף קינמון למי שאוהב

  18. כפית תמצית רום

  19. 2 ביסקוטים טחונים

  20. לערבב הכול ולימרוח...

  21. סירופ;

  22. 1 כוס מים

  23. 1/2 כוס סוכר

  24. כף גדושה דבש

  25. 2 סוכר וניל

  26. לבשל מעט שהעוגות חמות להשקות עם סירופ קר..

  27. בהצלחה אורה..