לןגן

סלט גזר מרוקאי

מאת: Einav Lubitch Matsrafi, פורסם: 28/11/2016 | 16:53
סלט גזר מרוקאי

תקציר המתכון: סלט גזר מרוקאי הוא אחד מהחביבים עליי בשולחן האוכל של סבתא שלי, סבתא פני האלופה. סבתא שלי עושה אותו חריף ולכן עבדתי על גרסה לא חריפה ופחות חמצמצה משלי שהיא מעולה לילדים. במתכון ארשום גם את האלטרנטיבה המקורית וכך יתאפשר לכן "לשחק" במתכון לפי הטעם האישי. באהבה, עינב.

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בשלב הראשון יש לחתוך את הגזרים המבושלים לטבעות ולהניח בצד

  2. את הפטרוזיליה, הכוסברה, שיני השום יש לקצוץ במעבד מזון דק אבל לא דק מידי

  3. במחבת רחבה (אפשר גם בסיר) לחמם את השמן

  4. כשהשמן חם (להיזהר לא לשרוף אותו) להוסיף את הפפריקה, הכמון ו"לפתוח" טעמים

  5. להוסיף את הירק הקצוץ (פטרוזיליה,כוסברה,שום), ואם רוצים את העריסה ומעט לטגן

  6. לאחר מכן להוסיף את הלימון (אני לא מוסיפה לימון, עניין של טעם אישי של בני הבית) והמלח

  7. בסוף להוסיף את הגזרים והמלח ולערבב היטב

  8. להניח לסלט להתבשל ממש מעט עם התבלינים , לערבב מידי פעם עד שזה מוכן

  9. בתיאבון