לןגן

קציצות ברוטב חצילים

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 27/11/2016 | 12:07
קציצות ברוטב חצילים

תקציר המתכון: מנה מרוקאית לאוהבי החצילים

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קציצות ברוטב חצילים

  2. 1/2 קילו בשר טחון

  3. 1/2 כפית אגוז מוסקט

  4. 1 כפית כמון

  5. 2 כפות שמן

  6. 1 ביצה

  7. 1 כפית מלח

  8. 1/4 כוס מי סודה מוגזת

  9. 1/4 כוס כוסברה

  10. 2 שיני שום כתושים

  11. ללוש את הבשר ולתת מנוחה 15 דקות...

  12. רוטב

  13. לקלף את החצילים 2 במיספר בקולפן בצורת זברה ...לפרוס וחתוך לריבועים קטנים

  14. להוסיף 5 עגבניות קלופות וחתוכות מעט גס לשים בסיר להוסיף 5 כפות שמן 5 שיני שום חתוכים או כתושים לערבב איזה 10 דקות להוסיף 2 כוסות מים ולתבל 2 כפות רסק עגבניות מלח כף פפריקה כף כמון קורט כרכום כפית מרק עוף לבשל על להבה נמוכה כחצי שעה ליצור קציצות בעזרת ידיים רטובות ולהניח על הרוטב לבשל עוד 15 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעין ריבה בהצלחה אורה....