לןגן

קדירה על הפלטה

מאת: לילך טייב, פורסם: 26/11/2016 | 22:11
קדירה על הפלטה

תקציר המתכון: מאכל קדירה על הפלטה יכול ליהיות תחליף טוב לחמין, למי שרוצה קצת גיוון.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר גדול ורחב מטגנים את העוף בשמן זית עד להשחמה ומוציאים מהסיר. מטגנים באותו השמן את הבצל, הפלפל, הגזר, ותפוחי האדמה. מוסיפים את האורז ושיניי השום. מוסיפים 5 כוסות מים לפחות, מתבלים במלח ובפלפל השחור וכל שאר התבלינים (קינמון, הל, אבקת מרק העוף, כורכום ופפריקה). מערבבים ומניחים את חלקי העוף מעל הכל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-30-40 דקות על אש בינונית, עד שכל הנוזלים מצטמצמים. מעבירים לפלטה.

  2. ניתן לאכול את הקדירה כבר כאשר היא מוכנה, אך אחרי כמה שעות על הפלטה היא טעימה יותר, ובככל אם תתנו לקדירה להיות על הפלטה עד למחרת לשבת בבוקר תקבלו קדירה טעימה כמו חמין בסגנון קצת שונה ומגוון, שווה לנסות. רק אם תבחרו באפשרות האחרונה, להשאיר לשבת בבוקר, הוסיפו 3 כוסות מים נוספים, שלא יישרף!!

  3. בהצלחה מלילך:)