לןגן

קובת סלק

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 24/11/2016 | 11:21
קובת סלק

תקציר המתכון: קובה מיוחדת במינה וקטיפתית

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קובת סלק

  2. 1 קילו סולת

  3. 2 ועוד 3/4 כוסות מים

  4. כף וחצי מלח

  5. 6 כפות שמן

  6. ללוש בצק עד פלסטלינה לתת מנוחה 10 דקות...

  7. בשר טחון

  8. 3 בצלים גדולים חתוכים דק דק

  9. לטגן עם 5 כפות שמן עד זהוב להוציא ולסנן ..להחזיר את השמן למחבט ולהתחיל לטגן את הבשר לתבל מלח ופלפל שחור ולערבב עד שהבשר מעט משחיר להוסיף את הבצל לערבב ל5 דקות נוספות ולכבות להניח במסננת ולצנן..

  10. מרק

  11. להרתיח 4 סלקים לא עד רכות ליטחון במג'מיקס עם מעט מים לטחון גם 1 בצל גדול..

  12. לטגן 1 בצל להוסיף את הסלק הטחון מעט גס ואת הבצל להוסיף עד חצי מגובה הסיר מים לבשל כחצי שעה אם חסר נוזלים להוסיף לקצוץ 5 גיבעולי סלרי עם עלים דק דק ולהוסיף לתבל...כף מלח כפית פלפל שחור מיץ מ2 לימונים או 1/4 כפית מלח לימון כף סוכר לבשל ל10 דקות ולהכניס את כדורי הקובה אפשר גם שטוח..

  13. עשית הקובה

  14. לקחת כדור מהבצק בעזרת ידיים רטובות לשטח על כף היד למלות במילוי הבשר ולהתחיל ליסגור לכדרר ולהניח על גבי המרק ל15 דקות לכבות ולהיתענג בהצלחה אורה...