לןגן

ג'חנון

מאת: נאוה מלכה, פורסם: 21/11/2016 | 13:43
ג'חנון

תקציר המתכון: ג'חנון רך וטעים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ללוש לבצק רך וקצת דביק.

  2. את המים להוסיף לאט כמה שהקמח סופח..

  3. להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת עם הידים..

  4. לכדרר לכדור לשמן טיפה.

  5. לעטוף עם נילון לחצי שעה..

  6. אחרי חצי שעה שוב ללוש עם ידיים משומנות ושוב לכסות עם נילון..

  7. לחזור על פעולת הלישה 3 פעמים..

  8. לרפד תבנית עם ניר אפיה משומן..

  9. לקרוץ עיגולים יוצא בערך 12 או קצת יותר..

  10. לשמן את הכדורים..

  11. לכסות בנילון נצמד מעל מגבת..

  12. להשאיר כל הלילה על השיש.

  13. בבוקר לשמן משטח עבודה.

  14. לפתוח את הכדור הכי דק שאפשר..

  15. למרוח עם מרגרינה שהמסנו במיקרוגל..

  16. לסגור צד אחד לאמצע..צד שני מעליו למרוח שוב מרגרינה ולקפל לצורת גחנון להדר שיהיו הרבה קיפולים ככה יהיו שכבות רבות בגחנון..

  17. אם רוצים לאפות באותו היום ..אז.

  18. לשים בסיר של גחנון פיתה..לרפד עם ניר אפיה.

  19. לסדר את הגחנון בצורת שתי וערב לכסות עם ניר אפיה.

  20. לשים על רשת התנור בשלב התחתון ..

  21. 100 מעלות כל הלילה..