לןגן

כובנה אמיתית

מאת: נירית נפתלי, פורסם: 20/11/2016 | 10:58
כובנה אמיתית

תקציר המתכון: מתכון לכובנה הכי טעימה של סבתא שלי ז"ל שרק אני קיבלתי בירושה - על הגז!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב היטב קמח וסוכר, להוסיף שמרים ולערבב היטב, להוסיף מלח,מרגרינה ומים וללוש עם ידיים רטובות, הבצק צריך להיות לח ולא יבש.

  2. לתת התפחה של שעה/שעה וחצי וללוש שוב, ושוב התפחה של שעה.

  3. לחלק את הבצק ל 3 חלקים ,כל חלק לרדד למרוח מרגרינה ולגלגל כמו גחנון ולקשור.

  4. את 3 החלקים להניח בסיר משומן עם מרגרינה כולל המכסה, לכסות ולהתפיח עוד כשעה.

  5. לשים תחתית ומעליה את הסיר על הגז לאש בינונית נמוכה למשך שעה, להפוך את הסיר ועל הגז לעוד כחצי שעה.

  6. אפשר עם אותו מתכון להכניס לתנור ללילה, באחריות יוצא הרבה יותר טעים ואוורירי על הגז).