ירקות עם רוטב עגבניות ושמנת מוקרם בתנור
מאת: אמבר פודלובסקי, פורסם: 16/11/2016 | 08:15
תקציר המתכון:
קל וטעים להפליא
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
מצרכים הדרושים -
-
1 חציל חתוך לפרוסות
-
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
-
1 קישוא חתוך לפרוסות
-
1 זוקיני חתוך לפרוסות
-
מצרכים הדרושים לרוטב עגבניות -
-
1 בצל קצוץ
-
1/2 גמבה אדומה חתוך לקוביות קטנות
-
1/2 גמבה צהובה חתוך לקוביות קטנות
-
1 כף שום כתוש
-
1 כף דבש
-
1 וחצי כף אבקת פטריות
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
-
חופן בזיליקום קצוצה
-
חופן פטרוזיליה קצוצה
-
1 כוס מים
-
מצרכים הדרושים לרוטב שמנת -
-
1 שמנת לבישול
-
1 כף חמאה
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף שום כתוש
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף אבקת פרטיות
-
150 גרם גבינה מגורדת לפיזור
אופן הכנה
-
רוטב עגבניות -
-
1) מטגנים את הבצל עד להזהבה ומכניסים את הגמבות ומטגנים לעוד 3 עד 4 דק⏲
-
לאחר מכן את שאר המצרכים ורק בסוף את המים ומבשלים כ5 עד 7 דק⏲
-
2)שופכים את הרוטב לתבנית פיירקס עגולה
-
ומניחים את הירקות בעיגול, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות כ 20 דק⏲
-
רוטב שמנת -
-
1) בסיר שמים על הגז את החמאה והשמן זית ומכניסים את שום ואת כל השאר ומבשלים עד לסמיכות ושופכים על הירקות ומפזרים גבינה ומחזירים לתנור לעוד 1/2 שעה ונותנים מנוחה ל10 דק⏲
-
ואפשר להגיש