לןגן

טרופיקנה קינוח קוקוס ואננס בכוסות

מאת: לילך טייב, פורסם: 14/11/2016 | 18:33
טרופיקנה קינוח קוקוס ואננס בכוסות

תקציר המתכון: קינוח שיקפיץ לכם את כל החושים...

קטגוריה: קינוחי כוסות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת קרם וניל: במיקסר במהירות בינונית מקציפים ריצ', חלב קוקוס ופודינג. ניתן להוסיף 2 כפות פינקולדה לקרם, לא חובה. מעבירים את הקרם לשקית זילוף, חותכים את קצה השקית.

  2. הכנת קרמבל קוקוס: שמים בקערה קוקוס מקורמל ושמן קוקוס וממוללים בידיים ליצירת פירורים. מעבירים למקפיא ל-15 דקות.

  3. הכנת קולי אננס: חותכים את האננס לקוביות קטנות (כ-1/2 ס"מ) ומניחים 3/4 מהכמות במחבת קטנה.

  4. מוסיפים את הסוכר ומערבבים יחד על אש בינונית עד להמסה של הסוכר. את התערובת טוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד. מצננים. (אם השתמשתם בשימורים והאננס נימצא בתוך סירופ ממותק אז אפשר לדלג על השלב של המחבת והאש וגם על הסוכר, שימו ישר את קוביות האננס בבלנד וטיחנו אותם).

  5. הרכבת הקינוח בכוסות: לכל כוס מזליפים שכבה של קרם וניל. מוסיפים מעל כפית גדושה של קוקוס מקורמל ומנערים קלות להשטחה. מזליפים עוד שכבה של קרם וניל ומעליה יוצקים שכבה של קולי אננס (ככפית). מוסיפים שכבה נוספת של קוקוס מקורמל ומניחים מעליה שארית קוביות האננס החתוך לקישוט.

  6. מכסים בניילון ומעבירים למקרר להתייצבות. מומלץ כשעתיים לפחות לפני ההגשה.