לןגן

קציצות אפונה וקסביה

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 13/11/2016 | 17:14
קציצות אפונה וקסביה

תקציר המתכון: מנה להיתעלף מבית אימי

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חצי קילו בשר בקר טחון

  2. רבע כוס סודה מוגזת

  3. 2 כפות שמן

  4. בצל אחד מטוגן

  5. פיטרוזליה קצוצה טריה

  6. 1 ביצה

  7. 2 כפות פירורי לחם לא מוזהבים רגיל אם לא לסחוט 2 פרוסות

  8. לתבל

  9. מלח פלפל שחור גרוס

  10. רבע כפית כרכום

  11. רבע כפית ראס דלחנות תבלין לקציצות

  12. לגרד אגוז מוסקט מעט

  13. נגיעת פפריקה

  14. ללוש היטב מנוחה ל15 דק

  15. לסדר תבנית אפיה ליצור קציצות מעל ולשים בצל אחד מטוגן שקוף מלח נגיעת פפריקה 1כף שמן חצי כוס מים לתנור ל25 דק להשחמה....

  16. לשים בסיר אפונה קפואה או טריה בטטה קסביה תפוח אדמה ירושלמי חתוך 2 וחצי כוסות מים לפזר קוסברה לתבל

  17. מלח גס כפית פלפל שחור גרוס כפית כרכום כף סוכר כף מרק עוף.....

  18. לבשל 25 דק להוסיף את הקציצות שהוצאנו מהתנור לסדר מעל עים כף נשים מעלהם רוטב לכסות את הסיר במיכסה על אש קטנה ולנענע לא לערבב עד גמר הנוזל להשאיר רוטב כמה שרוצים ...לכבות ולפזר שוב קוסברה ולהגיש....בתאבון ובהצלחה אורה....מי שלא מעונינת קציצות בתנור אפשר ישר לתוך התבשיל...הקציצה בתנור משדרגת את המנה......