לןגן

אורז פרסי ( ירוק) עם תפוחי אדמה בתחתית

מאת: מלכה זיידנר, פורסם: 11/11/2016 | 13:18

תקציר המתכון: אורז אוד טעים עם תפוחי אדמה ובצל בתחתית ובתוספת של כוסברה (לא חובה)

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

כוס וחצי אורז (או כל כמות שתרצו )

אופן הכנה

  1. שמים בקערה את האורז

  2. שוטפים ומשרים עם כפית מלח לחמש דקות מסננים ושוטפים

  3. שמים בסיר את האורז עם חצי כפית מלח ממלאים את הסיר במים ומבשלים 5 דקות לערבב מידי פעם שלא ידבק לסיר

  4. לסנן להוסיף את הכוסברה הקצוצה ובעזרת כפות הידיים לערבב מלמטה כלפי מעלה

  5. בסיר שמים 1/4 כוס שמן ומחממים מוסיפים את ה כורכום מערבבים מוסיפים 1 כוס מים רותחים 1/4 כפית מלח מערבבים

  6. מעבירים מחצית מהנוזלים לקערה ועל מה שנותר בסיר מניחים את תפוחי האדמה על זה את הבצל והאורז

  7. יוצרים בעזרת כף 3 חורים בתוך האורז ומוסיפים את יתרת הנוזלים שהשארנו בקערה ומבשלים בהתחלה 3 דקות על להבה בינונית ואז מורידים ללהבה קטנה ל-20 דקות

  8. לטעום לפני שסוגרים את הגז