לןגן

קינוח קדאיף, שוקולד בלגי וקרם חלבה

מאת: Shir Behar, פורסם: 12/05/2015 | 16:58
קינוח קדאיף, שוקולד בלגי וקרם חלבה

תקציר המתכון: שכבות של קדאיף, קרם חלבה ושוקולד בלגי

קטגוריה: קינוחי כוסות, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מניחים בקערה את שערות הקדאיף המופשרות ומפרידים אותן. 2. ממיסים את החמאה במיקרו ויוצקים על שערות הקדאיף. 3. מעבירים את השערות לתבנית ואופים 1/4 שעה בחום בינוני (180 מעלות) עד קבלת צבע חום בהיר. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון. אחרי שהצטנן “שוברים” את גוש השערות עם כפית. 4. גנאש שוקולד: שמים בקערה 1/2 קופסה שמנת מתוקה יחד עם שוקולד הצ’יפס וממיסים במיקרו כדקה. מערבבים היטב עד המסה מלאה של השוקולד. מצננים. 5. קרם חלבה: מקציפים במהירות בינונית קופסה שמנת מתוקה, טחינה גולמית וסוכר כדקה וחצי. 6. מערבבים את פירורי הביסקויטים (מקופסת קינוחי הכוסות) עם שערות החלבה. 7. קרם שוקולד בלגי: מקציפים במיקסר במהירות איטית את גנאש השוקולד עם קופסה שמנת מתוקה, חלב ופודינג שוקולד בלגי (מקופסת קינוחי הכוסות) לכ-10 שניות. ממשיכים להקציף עוד כדקה וחצי במהירות בינונית. 8. מעבירים את קרם השוקולד הבלגי לשקית זילוף (מקופסת קינוחי הכוסות) עד לגובה של 3/4 שקית וחותכים את קצה השקית. 9. הרכבת הקינוח: 9.1 שמים בכל כוס 1 ס”מ של שערות קדאיף. 9.2 מעל שמים כף קרם חלבה. דופקים קלות את הכוס על משטח העבודה לקבלת שכבה אחידה. 9.3 מעל שמים 2 כפיות גדושות פירורי ביסקויטים עם חלבה. 9.4 מעל מזלפים שכבה של 2 ס”מ קרם שוקולד בלגי. דופקים קלות את הכוס על משטח העבודה לקבלת שכבה אחידה. 9.5 מעל שמים 2 כפיות גדושות פירורי ביסקויטים עם חלבה. 9.6 מעל שמים כף קרם חלבה. דופקים קלות את הכוס על משטח העבודה לקבלת שכבה אחידה. 9.7 מעל שמים 1 ס”מ של שערות קדאיף. 10. מעבירים את הכוסות למקרר להתייצבות של לפחות שעתיים לפני ההגשה.