לןגן

עוגת שוקולית מעלפת!!!

מאת: לילך טייב, פורסם: 30/10/2016 | 23:32
עוגת שוקולית מעלפת!!!

תקציר המתכון: של דודה חנה האלופה! רוצו להכין ותהנו מכל פירור עם הילדים!

קטגוריה: לילדים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לציפוי שוקולד גנאש

לקישוט

אופן הכנה

  1. מקציפים חלבונים עם 3/4 כוס הסוכר, במהירות גבוהה, לקציפה יציבה ונוקשת. מנמיכים את מהירות המערבל למהירות בינונית ומוסיפים את החלמונים, ממשיכים להקציף לקבלת קצפת תפוחה. מנמיכים שוב את המערבל למהירות נמוכה יותר ומוסיפים את השמן באיטיות רבה ובהדרגה מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר הרשום, ממשיכים לערבל עד שהכל מתאחד יחד יפה ומתקבלת לנו עיסה אחידה.

  2. משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ ויוצקים לתוכה את העיסה.

  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך 30-40 דקות, בודקים את העוגה אם היא מוכנה ע"י קיסם שנועצים במרכז העוגה, אם הקיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה.

  4. הכנת הציפוי:

  5. ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם הריצ', מערבבים טוב לקבלת קרם שוקולד, יוצקים על העוגה המוכנה ומטלטלים לכל הצדדים (רצוי לעשות זאת מעל מגש) שיגלוש ויצפה גם את דפנות העוגה. בעזרת מרית/ספטולה אפשר להרים את שאריות השוקולד שנישפך על המגש ולמרוח על דפנות העוגה למראה מושלם. מפזרים סוכריות צבעוניות לקישוט.

  6. *בהנאה רבה מלילך:)