לןגן

מוס טריקולד

מאת: אתי ממן, פורסם: 23/10/2016 | 15:13
מוס טריקולד

תקציר המתכון: פשוט מושלמת!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מכינים בסיס לעוגה - בקערה טורפים ביצים עם סוכר, מוסיפים קמח, שמן, קקאו, משמנים תבנית אלומיניום גדולה, יוצקים את התערובת ואופים 170 מעלות כ 20 דקות.

  2. מניחים רינג 24 מעל העוגה וקורצים עיגול, עוטפים בניילון נצמד ונייר כסף, מסדרים שקף מסביב צמוד לדופן.

  3. מכינים מוס שוקולד קפה - מערבבים ג'לטין עם מים מניחים בצד, ממסים שוקולד חלב, 250 גרם שמנת מתוקה, מחממים ג'לטין 10 שניות במיקרו, מוסיפים לשוקולד ומערבבים, מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה, אבקת מוס שוקולד קפה, תמצית שוקולד קפה לקצפת רכה, מוסיפים לשוקולד ומערבבים, יוצקים על העוגה, מקפיאים חצי שעה להתייצבות.

  4. מכינים מוס נוגט - מערבבים ג'לטין עם מים מניחים בצד, ממסים שוקולד לבן, 250 גרם שמנת מתוקה, מחממים ג'לטין 10 שניות במיקרו, מוסיפים לשוקולד ומערבבים, מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה, אבקת מוס נוגט, תמצית אגוזי לוז לקצפת רכה, מוסיפים לשוקולד ומערבבים, יוצקים על המוס, מקפיאים חצי שעה להתייצבות.

  5. מכינים מוס קפוצי'נו - מערבבים ג'לטין עם מים מניחים בצד, ממסים שוקולד לבן, 250 גרם שמנת מתוקה, מחממים ג'לטין 10 שניות במיקרו, מוסיפים לשוקולד ומערבבים, מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה, אבקת מוס קפוצי'נו, תמצית קפוצי'נו לקצפת רכה, מוסיפים לשוקולד ומערבבים, יוצקים על המוס, מקפיאים לילה.

  6. מכינים גנאש שוקולד - מחממים במיקרו שוקולד, שמנת מתוקה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים חצי כפית שמן (לקבלת ברק), יוצקים על העוגה, מקפיאים שעתיים.

  7. מחלצים את העוגה מהרינג, מסירים שקף, מניחים בכלי הגשה ומתענגים..

  8. מנפלאות המטבח של אתי ממן באהבה.