לןגן

מרק עגבניות עם אורז של סבתי עזיזה ז"ל

מאת: נופר אסולין, פורסם: 19/10/2016 | 14:02
מרק עגבניות עם אורז של סבתי עזיזה ז"ל

תקציר המתכון: המרק הזה לא רק טעים ומחמם את הלב הוא מציף בי ובמשפחתי געגוע ישן ,סבתי עזיזה ז"ל הייתה מלכדת את כל המשפחה ביחד סביב שולחן עם מטעמים לא מעולם הזה.. לה היה קצת קשה לאכול והיא הייתה מכינה לה את המרק שכל כך אהבה -מרק עגבניות עם אורז ,היא הייתה מתמוגגת לראות את כולנו סביב השולחן . אחרי שהיא נפטרה זה נהיה מן מנהג בחג כולם סביב שולחן מלוכדים וכאות מחווה לאכול את המרק עגבניות שמחמם לכולנו את הלב ומציף אותנו באהבה ובהערכה למי שהיא תמיד תישאר עבורנו.

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לסמן איקס על כל העגבניות, לקחת קערה עם מים חמים ולהכניס אותם לשם כ-7 דק ,לחכות שהקליפה נעשית רכה ולקלף אותם בקלות.

  2. לטגן את הבצל כמה דקות עד שהוא נעשה שקוף מידי פעם לערבב, לקצוץ את העגבניות ולהוסיף לבצל, לערבב כדקה ולהוסיף רסק סוכר תבלינים ומים.

  3. לבשל כ30 דקות על אש בינונית, להוסיף את האורז לכסות חלקית ולהמשיך לבשל עוד כ 20 דקות.

  4. לסחוט מעט לימון בשביל החמיצות של המרק.

  5. לקצוף פטרוזיליה ולהוסיף למרק מאוד מוסיף לטעם.

  6. להוסיף את החלמון,נותן טעם ארומטי למרק ,ולבשל עוד כדקה תוך כדי ערבוב ולהוריד מהאש.(מאוד מומלץ)

  7. ב-ת-א-ב-ו-ן..!!♥