לןגן

עוגיות מקרוד

מאת: זהבה אבילחק, פורסם: 16/10/2016 | 01:32
עוגיות מקרוד

תקציר המתכון: מתכון של אמוש שלי

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

הכנת התמרים

אופן הכנה

  1. מקרוד - 40 עוגיות תמרים מתכון של אימא

  2. (אני אפיתי בתנור לא טיגנתי עדיף פחות שמן)

  3. 2 כוסות סולת, חצי כוס קמח, חצי שקית אבקת אפיה, 2 כפות סוכר, שלושת רבעי כוס מים, חצי כוס שמן (לחמם את השמן) , מעט קינמון

  4. הכנה: ללוש טוב את הבצק להוסיף את השמן כאשר הוא חם אחרי הלישה לפתוח בידים או במערוך בזהירות שלא יסדק ולמרוח ממרח תמרים ליצור רולדה לחתוך ולאפות 180 מעלות חום

  5. הכנת התמרים : חצי חבילה עיסת תמרים, רבע כוס מים קצת פחות מרבע כוס שמן לבשל על הגז עם קנמון ומעט סוכר לערבב עד שהגוש נעשה כמו משחה

  6. בסיום האפיה להכין סירופ: סוכר מים דבש ומיץ לימון ולתבול את העוגיות בדבש