לןגן

פזואלוס

מאת: לילך טייב, פורסם: 12/10/2016 | 22:31
פזואלוס

תקציר המתכון: לא רק יפות, גם טעימות!!

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שמים בקערה את הקמח, הביצים, השמן והמים ומערבבים. לשים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומניחים בצד לכ-20 דקות מנוחה.

  2. בעזרת מכונה לייצור פסטה (אך גם מרדד יכול בהחלט לעשות את העבודה) מרדדים כל כדור בצק לעלה דק מאוד.

  3. חותכים, בעזרת גלגלת משוננת, לרצועות בעובי של 4 אצבעות. מניחים את הרצועות על מגש, מניחים שכבת רצועות על שכבת רצועות כאשר שקיות מפרידות בין שכבה לשכבה, וזה על מנת שלא ידבקו אחת לשנייה.

  4. מחממים שמן בסיר עמוק ומתחילים במלאכת הטיגון: נועצים מזלג בקצה אחד של הרצועה, את הקצה השני אוחזים ביד השנייה, ומכניסים את הקצה עם המזלג לשמן החם למספר שניות, כאשר הבצק מתחיל להתקשות ולהתנפח, מגלגלים כלפי פנים, כמו שבלול, חלק אחרי חלק, מחכים מעט אחרי כל גילגול שיתנפח, ואז ממשיכים לגלגל וכן הלאה עד לסיום הגילגול של כל הרצועה. משחררים את המזלג בעדינות רבה, אפשר להעזר במזלג נוסף. בשלב זה הפזואלוס עלול להיפתח, אז לאחר שיחרור המזלג, הצמידו את הפזואלוס לאחד מדפנות הסיר, חכו מספר שניות ושחררו. מטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שמזהיב קלות ומוציאים.

  5. מניחים את הפזואלוסים המוכנים על נייר סופג, מצננים ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות רבה ומגישים.