לןגן

רולדת תמרים ואגוזים

מאת: לילך טייב, פורסם: 12/10/2016 | 21:37
רולדת תמרים ואגוזים

תקציר המתכון: בצק פריך ללא מרגרינה!!!

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לרולדה

למילוי

אופן הכנה

  1. שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק רך וגמיש. הבצק שמתקבל יוצא שומני וזה בסדר, כיוון שהשתמשנו בשמן בלבד ולא במרגרינה!!

  2. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים.

  3. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני.

  4. מורחים על העלה 2 כפיות גדושות של ממרח תמרים ומפזרים מעל אגוזים בצורה אחידה. מגלגלים לרולדה (מצד אחד של העלה המלבני לצידו השני), מיישרים קצוות ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

  5. כעת חותכים את הרולדה לפסים בעובי של אצבע, עושים מעט מרווח בין עוגייה לעוגייה (כיוון שהן תופחות מעט בזמן האפייה), ובעזרת האצבע משטיחים מעט כל עוגייה (מעין מעיכה קלה עם האצבע, כדי שלא יאבדו צורתן והשתטחו בזמן האפייה).

  6. מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני, 175 מעלות, למשך 20-25 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות.