לןגן

סמבוסק במילוי קוטג' וגבינה בולגרית

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 11/10/2016 | 16:06
סמבוסק במילוי קוטג' וגבינה בולגרית

תקציר המתכון: סמבוסק מבצק חמאה טעימים מאד

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

חומרים לבצק

חומרים למילוי

אופן הכנה

  1. בקערה שמים את הקמח המנופה עם המלח ומערבבים (כדי שלא יבוא במגע עם השמרים).

  2. מוסיפים את הסוכר, השמרים מערבבים ומוסיפים בהדרגה את החלב הפושר עד לקבלת בצק רך וגמיש.

  3. מרדדים את הבצק למלבן ושמים באמצע הבצק את החמאה הרכה.

  4. סוגרים את הבצק כמו מעטפה על החמאה ולשים את הבצק כמה דקות עד שהחמאה נספגת לתוך הבצק והבצק נהפך להיות רך וגמיש. מכסים את הבצק ונותנים לתפיחה עד שמכפיל את נפחו.

  5. בינתיים מכינים את המילוי, בקערה שמים את הקוטג', גבינה בולגרית וקמח מנופה ומערבבים לתערובת אחידה. (אפשר לשים כל מלית אחרת שרוצים למשל: טונה מעורבבת עם גבינה צהובה, זיתים קצוצים וזעתר).

  6. לאחר שהבצק תפח מחלקים את הבצק ל-4 חלקים.

  7. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול ברוחב של 1 ס"מ.

  8. קורצים עיגולים עם כוס או מכשיר להכנת סמבוסק.

  9. בכל עיגול שמים כף מהמלית וסוגרים לחצי ירח מהדקים את הקצוות עם מזלג.

  10. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מסדרים את הסמבוסק בתוך התבנית, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.

  11. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני למשך 3/4 שעה או עד שהסמבוסק מקבלים צבע זהוב. טעים מאד לארוחה לאחר הצום.