לןגן

שטרודל עם ריבה ואגוזים

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 11/10/2016 | 14:57
שטרודל עם ריבה ואגוזים

תקציר המתכון: עוגיות טעימות ונימוחות מתאים לאחר הצום וגם עם כוס תה

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. בקערה מנפים קמח עם אבקת האפייה, מוסיפים את המלח, החמאה הרכה ומערבבים עד לקבלת בצק פירורים.

  2. מוסיפים את הביצה והיוגורט ומעבדים עד שמתקבל בצק חלק. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון ושומרים במקרר למשך שעתיים.

  3. מחממים תנור לחום בינוני גבוה.

  4. מוציאים את הבצק ומחלקים לשניים. מרדדים כל חצי למלבן בגודל 25 על 35 ס"מ.

  5. מורחים ריבה על מלבני הבצק מפזרים מעל את הקוקוס ואת האגוזים הקצוצים.

  6. מגלגלים לשטרודל צר וארוך, מקפלים את קצותיו כלפי מטה ומוודאים שגם ה"תפר" העובר לאורך השטרודל נמצא בתחתית. בסכין חדה מסמנים בכל שטרודל 12 חתכים לפרוסות (אבל לא פורסים עד הסוף).

  7. אופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במשך 35 דקות, או עד שהשטרודל זהוב ומוצק.

  8. מוציאים מהתנור, נותנים לשטרודל לנוח כמה דקות, ואז פורסים לפרוסות לפי הסימנים מפזרים מעל אבקת סוכר.

  9. עוגיות טעימות ומעלפות