לןגן

קרואסון חמאה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 11/10/2016 | 14:31
קרואסון חמאה

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה מנפים את הקמח מוסיפים את המלח ומערבבים כדי שלא יהיה במגע עם השמרים. מוסיפים את השמרים, הביצים, הסוכר ו-50 גר' חמאה רכה ולשים את הבצק, מוסיפים בהדרגה חלב פושר ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים את הקערה ושמים במקרר לתפיחה עד שיכפיל את נפחו. (בערך שעה).

  2. לאחר שתפח מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.

  3. מחלקים את החמאה ל-4 חלקים. מרדדים את הבצק למלבן ומורחים את החמאה, מקפלים את הבצק ל-4 קיפולים ושמים להתפחה במקרר, עושים כך עם יתר הבצק.

  4. לאחר שתפח מפזרים מעט קמח ומרדדים כל חלק למלבן ושוב מקפלים ל-4 קיפולים ושמים לתפיחה במקרר.

  5. מתפיחים 4 פעמים את הבצק. (את הבצק משאירים במקרר ומידי פעם מוציאים כל פעם חלק אחד).

  6. לאחר התפיחה הרביעית אפשר להכין את הקרואסונים.

  7. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ חותכים למשולשים, מגלגלים לצורת קרואסון, מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומתפיחים עד שהקרואסון מכפיל את נפחו.

  8. מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים את הקרואסון בביצה טרופה, מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים כ-20 דקות או עד שהקרואסון זהוב.

  9. בהצלחה ובתיאבון