לןגן

דג אמנון ופול לשבת

מאת: זהבה אבילחק, פורסם: 11/10/2016 | 02:09
דג אמנון ופול לשבת

תקציר המתכון: דג מרוקאי פיקנטי וטעים

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

תבלינים

אופן הכנה

  1. מצרכים: דג (כל דג) המתכון הוא ל 4 מנות פולים קפואים / חומוס מבושל (קופסא או סנפרוסט או להכין מראש ) טיפ * - חומוס חובה להשרות ללילה כדי שיצאו הגזים ולהחליף מים מדי פעם. תבלינים: פפריקה, כמון, פלפל שחור, מלח, כורכום, אריסה מתוקה, למי שרוצה ממש חריף להוסיף קמצוץ של (פלפל צ'ומה) בזהירות כי הוא מאוד חריף כוסברה חצי כוס שמן גמבה , פלפל חריף אופן הכנה וחשוב לדייק כדי שיצא מוצלח : לפרוס גמבה ופלפל חריף לחמם שמן בסיר לטגן על הצד ההפוך (הצד של הקליפה) להנמיך את האש ולכסות את הסיר לתת להם ממש להתרכך כאשר מתרככים הפלפלים להוסיף כוס מים רותחים. במקביל להכין תערובת תבלינים של 1.5 כפית פפריקה, קמצוץ של פלפל שחור, רבע כפית של כמון ומעט כורכום , כפית אריסה מתוקה שום כתוש 2 שינים ועוד שום פרוס 2 שינים רבע כוס שמן 1 כפיות מרק עוף לערבב טוב את התבלינים ולשפוך לסיר עם הפלפלים להוסיף חומוס או פולים מה שבא לכם לתת לפלפל ולחומוס או לפול לספוג את הטעם של התבלינים בהתחלה על אש גבוהה שרותח להנמיך שוב (הפלפל אמור לצאת רך ומתקלף מקליפתו בקלות כאשר אוכלים אותו) לשים את הדג בתחילה בצד הבשרני רק לתבול ואז להפוך על הצד של העור ואין צורך להפוך אותו מדי פעם בכפית לפזר מהרוטב על הדג לפזר כוסברה הרבה מלמעלה ולבשל עד שכמעט רוב המים מתאדים ונשאר רוטב סמיך בדג טונה אין להשאיר את הדג יותר מ 15 דקות בכדי שלא יתייבש חשוב מאוד בתאבון ולא לשכוח שיצא מוצלח להקפיד על ההוראות בהצלחה