לןגן

עוף וזיתים בעגבניות

מאת: זהבה אבילחק, פורסם: 11/10/2016 | 01:50
עוף וזיתים בעגבניות

תקציר המתכון: תבשיל טעים מאוד

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 6 כרעי עוף או שוקיים

  2. 6 שיני שום כתושות

  3. 6 עגבניות מגורדות

  4. 1 כף פפריקה, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, מעט מלח, רבע כפית פלפל שחור

  5. זיתים קלמנטה ללא גלעין שמים את הזיתים בסיר עם מים וכשרותח לשפוך ולחזור על הפעולה פעם שניה שלא יהיה מרירות ומליחות יתר לזיתים במקביל בסיר נוסף לשים שמן ולטגן בו את כרעי העוף מכל הצדדים לאחר הטיגון להוציא מהסיר ולהניח בצד באותו סיר שטוגן העוף להוסיף את השום הכתוש ולטגן מעט על אש בינונית להוסיף את העגבניות המרוסקות והתבלינים והזיתים ולבשל יחד 10 דקות להוסיף את העוף ועוד שלושת רבעי כוס מים לכסות את הסיר ולבשל 40 דקות