לןגן

עוף שלם במילוי אורז, שקדים וצימוקים

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 10/10/2016 | 20:05
עוף שלם במילוי אורז, שקדים וצימוקים

תקציר המתכון: עוף בתנור יוצא ממש מעדן וחגיגי מומלץ

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר שמים שמן, בצל קצוץ ושום ומטגנים עד לשקיפות מוסיפים את העגבניה החתוכה לריבועים מערבבים, מוסיפים את השקדים, הצימוקים והאורז וממשכים לטגן מוסיפים את התבלינים מערבבים מוסיפים את המים מערבבים מנמיכים להבה מבשלים 10 דקות ומכבים את האש, מניחים לתערובת האורז להתקרר.

  2. שוטפים את העוף וממלאים אותו בתערובת האורז.

  3. בתבנית חד פעמי שמים פרוסות של בטטה ומעל שמים את העוף הממולא. מפזרים את האורז שנשאר מסביב לעוף בתבנית.

  4. מכסים בנייר כסף את העוף היטב ושמים בתנור בחום של 200 מעלות בערך 4 שעות.

  5. מנמיכים את התנור לחום של 100 מעלות וממשיכים לאפות בערך 2.5. בחצי שעה לפני ההגשה מורידים את נייר הכסף מברישים את העוף בשמן זית ואופים עד להזהבה.

  6. מגישים חם טעים טעים