לןגן

עוף מוקפץ עם ירקות לצד אורז לבן – מו צ'יקן

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 07/10/2016 | 00:14
עוף מוקפץ עם ירקות לצד אורז לבן – מו צ'יקן

תקציר המתכון: מנה משגעת שנקראת גם מו צ'יקן ! ממליצה להכפיל כמויות :)

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מרכיבים להכנת המוקפץ

להכנת האורז

אופן הכנה

  1. לשטוף היטב את הברוקולי, לפרק לפרחים בגודל בינוני ולאדות כ-5 דקות.

  2. לחתוך את החזה עוף לקוביות דקות בגודל בינוני, לתבל במעט מלח ופלפל שחור ולטגן במחבת יחד עם 7 שיני שום כתושות ו-4 כפות שמן. לאחר מכן להוסיף למחבת את קוביות הבצל הלבן, פטריות שלמות וסלרי חתוך דק בשיפוע. לערבב ולטגן כ-2 דקות.

  3. לאחר 2 דקות להוסיף את הגזר (חתוך דק) , פרחי הברוקולי ותירס גמדי חתוך בחצי – לערבב היטב ולאחר 2 דקות להוסיף את קוביות הפלפל הירוק, הפלפל האדום והבצל הירוק.

  4. לתבל ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כפית אבקת מרק עוף ורבע כוס סויה – לערבב היטב, לטעום ולהוסיף תיבול לפי הטעם.

  5. לשים בכוס כף גדושה קורנפלור ורבע כוס מים קרים – לערבב עד לקבלת נוזל חלק ללא גושים, לשפוך למחבת ולערבב היטב.

  6. אופן הכנת האורז:

  7. לשים בסיר 2 כוסות אורז בסמטי ו3.5 כוסות מים רותחים. לתבל ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל ו-4 כפות שמן, לערבב ולהניח לאורז לבעבע למשך 5 דקות , לאחר מכן העביר לאש נמוכה ולבשל ל-12-13 דקות .