לןגן

לחם מעולה וקל

מאת: Ziona Levi, פורסם: 26/02/2016 | 17:36

תקציר המתכון: פורסם בפייסבוק מתוך דלישף

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 5 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

רכיבים לבצק

אופן הכנה

  1. לאחר ההתפחה להוריד את הבצק על משטח מקומח בנדיבות ולקמח גם מעל הבצק,לקפל את הבצק בעזרת "שפכטל"של מטבח למרכז הבצק ולעצב מעיין כדור(אין צורך להיות מדויקים)להניח את כדור הבצק בתוך קערה על נייר אפיה (

  2. לערבב את הקמח המנופה עם השמרים והמלח,להוסיף את המים ולערבב בעזרת כף עץ,לערבב ולאחד את המרכיבים לבצק.הבצק דביק וזה בסדר,לעטוף בניילון ניצמד ולהתפיח שלוש ארבע שעות בטמפרטורת החדר

  3. לאחר התפחה של30 דקות לחמם תנור ל 230 מעלות ולהכנים בו בזמן סיר כבד עם מכסה עד שהתנור מגיע לטמפרטורה הרצויה (שהנורית כובת)להוציא את הסיר מהתנור להעביר אליו את הבצק עם הנייר לאפות חצי שעה עם מכסה לכסות את המכסה עם נייר כסף לאחר 30 דקות להסיר את המכסה ולאפות עוד 15 דקות ולצנן על רשת