לןגן

עוגת ט"ו בשבט

מאת: נועה פרומן, פורסם: 24/01/2016 | 15:23
עוגת ט"ו בשבט

תקציר המתכון: מספר מילים על פירות מיובשים. הייבוש מעלה את ריכוז הסוכר בפרי ובכך מסייע בשמירתו, כיוון שחיידקים לא יכולים לחיות בסביבה שאין בה מים. דבר המוביל לעלייה בערך הקלורי ודילול של ויטמינים ומינרלים שחלקם נמצאים במרכיב המימי של הפרי. אך זו לא הבעיה. הבעיה היא בדרכי הייבוש אם פעם היו מייבשים את הפירות בשמש כיום בתהליך הייבוש מוסיפים סוכר וחומרים מאוד מזיקים. לכן כאשר אנחנו בוחרים פירות מיובשים תמיד נעדיף אורגנים גם אם צבעם פחות יפה ומבריק.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 10 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל175 מעלות

  2. מערבבים את כל החומרים בעזרת כף

  3. משמנים את תבנית אינגליש קייק ומעברים את העיסה לתבנית ואופים 40 דקות .

  4. למראה מבריק מזליפים על העוגה קצת סירופ מייפל טבעי (100 % מייפל)

  5. מגישים קר וחותכים דק דק…