לןגן

עוגת גבינה אפויה

מאת: Gila Guliev Ashkenazi, פורסם: 07/10/2015 | 23:26
עוגת גבינה אפויה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם מראש תנור ב180 מעלות עם תבנית מים בתחתית התנור.

  2. להפריד ביצים, להקציף חלבונים עם 1 כוס סוכר וכמה טיפות מיץ לימון לקצף יציב.

  3. בקערה נפרדת להקציף חלמונים (ידנית) עם 1/4 כוס סוכר והסוכר וניל, להוסיף גבינות ושמנת ולערבב.

  4. להוסיף לתערובת הגבינות את החלב, הקמח והקורנפלור ולערבב.

  5. להוסיף בתנועות קיפול את קצף החלבונים לתערובת הגבינות.

  6. לשפוך לתבנית מרובעת (בינונית) משומנת את הבלילה.

  7. למשך 15 דקות על 180 מעלות (לא טורבו) ולמשך 55 דקות על 150 מעלות.

  8. בגמר האפיה לכבות את התנור, ולהשאיר את התבנית בפנים (לא לפתוח את התנור, אני השארתי 45 דק'), להוציא לצורך קירור ואז לאחסן במקרר.