לןגן

עוגת חמוציות ומיץ תפוזים

מאת: שרה זקן, פורסם: 27/11/2023 | 11:42
עוגת חמוציות ומיץ תפוזים

תקציר המתכון: קל קל וטעים טעים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. משרים לחצי שעה את החמוציות עם המים החמים. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם רבע כוס סוכר.

  2. מעבירים את החלמונים לקערה ומקצים עד שטופח. מוספים רבע כוס סוכר וממשיכים. מוסיפים בקילוח דק את השמן וממשיכים להקציף מוסיפים את מיץ התפוזים והקמח בהדרגה ולסירוגין פעם קמח פעם מיץ תפוזים מוסיפים מעט מלח וממשיכים לערבב. מוסיפים את כפית גרידת התפוז. אחרי שהחמוציות היו חצי שעה במים חמים סוחטים היטב משמנים תבנית אינגליש קיק בגודל 12* 30 ס"מ. מעבירים שליש מהבלילה לתבנית מפזרים מעל שליש מהחמוציות כך שלוש פעמים

  3. אופים בתנור חם על 160 מעלות כ- 40 דקות אולי קצת יותר

  4. משאירים בתנור פתוח חצי שעה ולא יותר

  5. מוציאים כאשר העוגה קרה לחלוטין

  6. מפדרים עם אבקת סוכר ומעט קורנפלור