לןגן

עוגה מדפי פילו ובשר טחון

מאת: שרה זקן, פורסם: 13/10/2023 | 13:08
עוגה מדפי פילו ובשר טחון

תקציר המתכון: קל וטעים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשמן תבנית דומה לשלי

  2. לפזר סומסום

  3. להכין 7 דפי פילו. לשמן כל דף

  4. בשמן להקפיץ בצל קצוץ .

  5. להוסיף שום כתוש

  6. כאשר הזהיב להוסיף בשר טחון

  7. לבחוש כל הזמן ולפורר את הבשר עד שכמעט אין נוזלים

  8. להוסיף מלח פלפל לפי הטעם

  9. לקרר היטב

  10. בתבנית עם חור לפזר שמן וסומסום

  11. להניח דף פילו משומן ולסדר את הדפים כך שהם נכנסים וגם הם יוצרים חור.הדפים נופלים קצת מחוץ לתבנית

  12. כך עד שכל 7 הדפים מסודרים יפה אחרי שעברו שימון

  13. להעביר לתבנית האפיה את הבשר הטחון אחרי שהתקרר היטב

  14. להכניס לתוך תבנית האפיה את כל הדפים שירדו מסביב לתוך הסיר לסדר יפה יפה ולשמן עוד קצת.

  15. 180 מעלות על תנור מחומם 25 דקות

  16. לבדוק כל הזמן