לןגן

לחמניות מקמח שיפון

מאת: שרה זקן, פורסם: 10/10/2023 | 14:33
לחמניות מקמח שיפון

תקציר המתכון: קל וטעים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבים את השמרים המים והסוכר ומניחים 20 דקות למנחה

  2. מכנסים למיקסר את השמרים עם המים והסוכר יחד עם 2 סוגי הקמחים וכפית מלח דק.

  3. לשים במקסר כ-10 דקות

  4. מוציאים. משמנים קערה מעבירים את הבצק לקערה מורחים בשמן מכסים בנילון נצמד מטפיחים שעה

  5. מוציאים מכינים 12 לחמניות קצת אובליות. מטפיחים עוד שעה

  6. מוציאים את הנילון מורחים במעט מים כדי לקבל מעטה קריספי מעברים פעמים סכין מעל הלחמניה וחורצים שני קווים. מפזרים מעט מלח גס

  7. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 צעלות ל-20 דקות בערך.